Smanjenje faktora rizika po zdravlje

0

ZVORNIK – U Zvorniku je predstavljen projekat „Smanjenje faktora rizika po zdravlje u BiH“ čije su aktivnosti usmjerene na zabranu pušenja, prevenciju upotrebe alkohola, promociju fizičke aktivnosti i zdrave ishrane, saopšteno je danas iz Gradske uprave.


Projekat ima za cilj podizanje svijesti o značaju praktikovanja zdravih stilova života koji smanjuju učestalost faktora rizika po zdravlje.

Zvornik je jedna od dvije lokalne zajednice u Republici Srpskoj, odnosno jedna od četiri u BiH, koje su obuhvaćene Projektom čija je ukupna vrijednost 1,4 miliona dolara.

Provodi ga Svjetska banka, a finansira Vlada Švajcarske putem Agencije za razvoj i saradnju ove zemlje.

Prezentaciji projekta prisustvovali su, osim predstavnika Svjetske banke i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, više od 30 predstavnika javnih ustanova, privrednih subjekata i organizacija civilnog društva kao potencijalnih partnera sa teritorije grada Zvornika.

„Projekat, koji ima izuzetan značaj za lokalnu zajednicu i stanovništvo, trajaće 18 mjeseci tokom kojih će biti formirana mreža partnera čiji zadatak će biti da se aktivno uključe u sve predviđene aktivnosti koje će koordinirati Gradska uprava Zvornik“, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare