Smanjena renta za gradnju proizvodnih objekata

0

ZVORNIK – Opština Zvornik donijela je odluku o smanjenju rente prilikom gradnje proizvodnih, skladišnih, pomoćnih i sličnih objekata na gradskom građevinskom zemljištu za oko 7,5 KM po kvadratnom metru.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Zvornik Boško Kojić rekao je novinarima da je ova odluka donesena s ciljem stvaranja povoljnijeg privredog ambijenta i podsticanja privrednog razvoja.

On je naveo da se renta utvrđuje u procentima od prosječne konačne građevinske cijene kvadratnog metra, koja je u opštini Zvornik 745 KM.

Odluka o izmjeni i dopuni odluke o uređenju prostora i gradskom građevinskom zemljištu kojom je renta smanjena usvojena je 19. jula na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Zvornik.

Kojić je podsjetio da su na jednoj od prethodnih redovnih sjednica Skupštine opštine definisane granice građevinskog zemljišta i utvrđene zone u okviru tih granica.

„Prilikom izdavanja građevinskih dozvola vrši se obračun naknade na ime rente i uređenja gradskog građevinskog zemljišta. Renta je smanjena za po jedan odsto za zone od prve do pete, za 0,5 odsto za šestu zonu“, rekao je Kojić.

On je kao primjer naveo da će renta za gradnju proizvodne hale od 1.000 kvadrata biti manja za 7.450 KM.

Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o uređenju prostora i gradskom građevinskom zemljištu počeće da se primjenjuje od 29. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare