Smanjen broj saobraćajnih nezgoda

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pojačanim kontrolama i drugim akcijama sprovedenim u prvih šest mjeseci ove godine, na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža smanjen je broj saobraćajnih nezgoda i povećana bezbjednost učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.
U tom periodu na ovom području dogodilo se ukupno 213 saobraćajnih nezgoda što je za 8,58 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, navedeno je u saopštenju.

S ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža u saradnji sa nadležnim opštinskim službama povećan je kapacitet parking prostora i postavljeni posebni objekti na putu.

Realizovano je i 26 akcija pojačane kontrole saobraćaja koje su planirane na osnovu analize mjesta i vremena najčešćih događanja saobraćajnih nezgoda.

U ovim akcijama evidentirano je 4.090 prekršaja, te iz saobraćaja isključeno 106 vozila i 365 vozača, od kojih 308 zbog alkoholisanosti, što je 48,26 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora u toku, te da je riječ o vrlo frekventnom području čiji putevi vode prema moru, iz CJB Istočno Sarajevo najavljuju pojačane akcije kontrole saobraćaja i u narednom periodu.

CJB Istočno Sarajevo podsjeća vozače na obavezu da poštuju saobraćajna pravila i propise i da na put kreću tehnički ispravnim vozilom.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare