Smanjen broj saobraćajnih nezgoda, ali je povećan broj poginulih

0

ZVORNIK – Savjet za bezbjednost saobraćaja opštine Zvornik konstatovao je da je u ovoj godini smanjen broj saobraćajnih nezgoda, ali je povećan broj poginulih.Na sastanku Savjeta povodom Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, koji se obilježava 18. novembra, rečeno je da je na području koje pokriva Stanica javne bezbjednosti Zvornik u devet udesa poginulo 10 osoba.

„Za 60 odsto je smanjen broj povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama, zbog čega možemo biti zadovoljni stanjem bezbjednosti saobraćaja“, istakao je predsjednik Savjeta Mile Jović.

On je dodao da je, ipak, neophodno učiniti još mnogo kako bi bio smanjen broj nezgoda i broj povrijeđenih.

Jović je istakao da je Savjet u ovoj godini proveo niz preventivnih akcija s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, među kojima je i akcija kontrole vezivanja pojasa.

Prema njegovim riječima, ova akcija je pokazala da vozači i putnici više koriste pojaseve nego ranije.

„Provedena je i akcija kontrole ispravnosti vozila, a dijelili smo i brošure učenicima i vozačima“, rekao je Jović.

On navodi da je za oko 20 odsto povećan broj isključenja vozača iz saobraćaja usljed alkoholisanog stanja.

„Dobili smo kvalitetnije zastore na putu i ravan asfalt, ali nismo dobili kvalitetnije puteve. Još imamo neosvijetljenih raskrsnica, uskih puteva, loših priključaka, tako da nisu zadovoljeni svi parametri bezbjednosti saobraćaja“, napomenuo je Jović.

Jović je najavio da će, povodom Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, opštinski Crveni krst u nedjelju održati pokaznu vježbu spašavanja povrijeđenih u nezgodama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare