Služena Sveta liturgija i prelomljen slavski kolač

0

ROGATICA – Opština Rogatica danas je obilježila svoju krsnu slavu Preobraženje Gospodnje svečanom sjednicom Skupštine opštine, poslije čega je služena Sveta liturgija u Crkvi Svete Trojice i obavljeno lomljenje slavskog kolača.

Načelnik opštine Milorad Jagodić rekao je na svečanoj sjednici, u podsjećanju na ostvareno za godinu dana u ovoj lokalnoj zajednici, da je u potpunosti obnovljen Dječiji vrtić „Bambi“, a obnovljeni su i objekti osnovne i srednje škole u koje se i dalje investira.

Prema njegovim riječima, povećana su izdvajanja za stimulisanje nataliteta i liječenje steriliteta, a stipendije su dobili svi studenti, dok je brojnim svršenim studentima omogućeno odrađivanje pripravničkog staža u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje.

Jagodić je istakao da se uskoro očekuje završetak tartan staze, a nastojaće da uskoro bude završena i izgradnja sportske dvorane.

On je napomenuo da se nastoji da bude poboljšan privredni, ali i opšti ambijent u ovoj opštini.

Jagodić je rekao da je u toku izmjena urbanističkog i izrada regulacionog plana Novog naselja, a planirana je izgradnja budućih individualnih stambenih objekata i objekata kolektivnog stanovanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments