Služena liturgija u crkvi u Novoj Kasabi

0

MILIĆI – U Crkvi Svetog proroka Ilije u Novoj Kasabi kod Milića služena je liturgija i obavljen čin lomljenja slavskog kolača povodom proslave slave ove opštine – Ilindana.

Načelnik opštine Marko Savić čestitao je građanima krsnu slavu rekavši da je prošle godine počela tradicija lomljenja slavskog kolača u crkvi u Novoj Kasabi gdje je u toku njena obnova na radost vjernika.

Savić je poželio svima dobro zdravlje, sreću i Božiji blagoslov u ovim teškim vremenima.

On je napomenuo da je opština Milići u velikom investicionom ciklusu i da je na prvom mjestu projekat izgradnje poslovne hale u industrijskoj zoni, što je od fundamentalne važnosti za sve građane.

„Ovo je početak jedne dobre priče, imamo mnogo otvorenih gradilišta na terenu, neke procedure su u toku, biće to sveobuhvatan investicioni ciklus jer nemoguće je riješiti sve odjednom, ali ćemo pokušati postepeno i vidjeti šta je potreba građana Milića“, rekao je Savić.

Svetu liturgiju u crkvi u Novoj Kasabi služio je sveštenik LJubiša Vujičić, a potom je oko crkve prošla litija u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

Do 2016. godine u Milićima je 2. avgust slavljen kao Dan i krsna slava opštine, da bi odlukom lokalne Skupštine za Dan opštine bio proglašen 31. mart, kada je 1992. godine ta lokalna zajednica dobila status opštine.

Proslava slave opštine biće nastavljena danas od 15.00 časova svečanim ručkom u boksitovom motelu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare