Služen pomen za 17 poginulih srpskih boraca iz LJubogošte

0

U LJubogošti kod Pala danas je služen pomen i položeni vijenci na spomenik za 17 poginulih boraca iz tog mjesta u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su se danas okupili kako bi se prisjetili svih boraca koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku i srpski narod.

„Republiku Srpsku treba sačuvati, jer su mnogi dali svoje živote za nju. Zato je važno mladima prenositi zašto se okupljamo i zašto je važna kultura sjećanja“, rekao je Jugović.

On je istakao da je srpski narod uvijek bio pravičan, branio je svoju teritoriju, ognjišta i nikad nije nanosi zlo nikome.

„Bitno je poslati poruku da možemo opstati samo ako smo zajedno, u ljubavi jedni prema drugima i treba da se okrenemo porodici“, rekao je Jugović.

Potpredsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Pale Radosav Živković rekao je da su danas odali pomen za 17 poginulih boraca iz LJubogošte u okviru manifestacije „Sjećanje na juni 1992. godine“.

„Većina njih je poginula 1992. godine na Žepi, dok su bili u četi LJubogošta, a neki su poginuli nakon toga“, rekao je Živković.

On je podsjetio da su prošle godine na isti dan osveštali spomenik za borce koji su poginuli u Odbramben-otadžbinskom ratu iz LJubogošte, te da organizuju pomene poginulim borcima na svim spomen-obilježjima.

Živković je ukazao da se kulturi sjećanja mora posvetiti više pažnje.

Branka Vuković, koja je 4. juna 1992. godine izgubila muža Momčila, a 8. juna iste godine i brata Petra Pandurevića, kaže da su se danas okupili kako bi odali počast poginulim borcima i da im se zahvale što danas žive u miru.

Vijence su položili porodice poginulih boraca, predstavnici grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, opštinske Boračke organizacije, SUBNOR-a, te Policijske uprave Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare