Služen parastos za 99 poginulih srpskih branilaca

0
Služen parastos za 99 poginulih srpskih branilaca

ISTOČNO SARAJEVO – Na Spomen-obilježju u Kasindolu, u opštini Istočna Ilidža, danas je služen parastos poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u okviru manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona“.

Vijence i cvijeće na Spomen-obilježju sa uklesanim imenima 99 poginulih srpskih boraca, položili su predstavnici Boračke organizacije „Ilidžanski borac“, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Zoran Avram, predstavnici Udruženja veterana Vojne policije i porodice poginulih boraca.

Za porodice poginulih boraca i demobilisane borce upriličen je prijem na kojem je predsjednik Mjesne boračke organizacije Slobodan Maunaga istakao da se svake godine kulturnim i sportskim manifestacijama u okviru „Dana Kasindolskog bataljona“ evociraju uspomene na najteže dane i na taj način sjećanja na one koji su položili živote za odbranu ovih prostora i Republike Srpske.

„Posebno me raduje da je ovdje svake godine sve veći broj mladih, koji su rođeni poslije rata, jer će oni u budućnosti nastaviti ovu tradiciju“, rekao je Maunaga.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac rekao je da je ova manifestacija, koja se održava već 18 godina, iz godine u godinu sve masovnija.

On je istakao da je, osim obilježavanja značajnih datuma, prioritetan cilj Boračke organizacije i da se nastavi izgradnja centralnog Spomen-obilježja.

U okviru manifestacije „Dani Kasindolskog bataljona“ održavaju se turniri u malom fudbalu, basketu, stonom tenisu i šahu, a tradicionalno organizovan je i pješački pohod na Klanac, kotu na kojoj je bila prva linija odbrane i na kojoj su pale prve žrtve.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare