Služen parastos za 4.000 poginulih boraca

0

SOKOLAC – U manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji danas je služen parastos za 4.000 boraca sa prostora sarajevsko-romanijske regije poginulih u otadžbinskom ratu, čija su imena upisana na unutrašnjim zidovima ovoga manastira.

„Evo, pomolismo se Bogu za pokoj duša naših vojnika i vojskovođa, čija su imena upisana na unutrašnjim zidovima ovog hrama Svetog velikomučenika Georgija, svetitelja koji je i sam bio vojnik i vojskovođa i stradao za Gospoda svoga“, rekao je nastojatelj ovog manastira Andrej Kovačević.

On je naglasio da, kao što nema vaskrsenja bez Časnog krsta i bez muke, tako nema veće ljubavi nego život dati za bližnje svoje i otadžbinu svoju.

„Mi hrišćani dužni smo da se molimo za svoje bližnje i za svoje upokojene i ovaj parastos sabrao nas je danas i neka da Gospod Bog da svake godine ovaj dan bude sveti dan“, rekao je sveštenik Kovačević.

On je dodao da se svake godine pojavi neko iz inostranstva i kaže da na spiskovima nema nekoga od poginulih boraca, tako da se svake godine dopisuju nova imena.

Služenjem parastosa u manastiru Svetog velikomučenika Georgija obilježeno je 19 godina od odbrane Sarajevsko-romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare