Služen parastos za 12 poginulih pripadnika jedinice Rajko Kušić

0

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama jutros je služen parastos za 12 poginulih pripadniika ratne jedinice Specijalne brigade Policije Sarajevsko-romanijskog odreda, kojom je komandovao Rajko Kušić.


Nakon parastosa, pripadnici Jedinice posjetili su Kušićev grob na groblju Jahorinski potok.

Pripadnik ove jedinice Veljko Golijanin istakao je da je 12 pripadnika ratne jedinice svoj život dalo u ratu, a njihov komandant je život izgubio u miru.

Golijanin je naglasio da se ne smije desti da Kušićevo ime bude zaboravljeno.

Veselinka Samardžija, sestra Rajka Kušića, istakla je da godinu dana živi za ovaj dan kada se okupe njegovi saborci i odaju mu počast.

Ona se zahvalila svim saborcima koji nisu zaboravili njenog brata, koji je bio vrstan borac, sportista, a prije svega dobar čovjek.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević istakao je da je ova jedinica formirana među prvim koje su stale u odbranu Pala i Srba u BiH.

„U tim vremenima kada se ništa nije znalo biti prvi bilo je veoma teško“, rekao je Kovačević i dodao da ova jedinica ima velike zasluge za Pale, Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku.

On je istakao da je veoma važno da se ne zaborave poginuli srpski borci, jer oni koji su se žrtvovali za Republiku Srpsku moraju da se poštuju i da nikada ne budu zaboravljeni.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina naglasio je da se na parastosima sjećamo prošlosti, ratnih zbivanja i svih onih koji su se odazvali za odbranu svoje otadžbine i pradjedovskih ognjišta.

„Na ovaj način se učimo patriotizmu, vjeri u sebe i ne smijemo da dozvolimo da se zaborave oni najzaslužniji za stvaranje Srpske“, rekao je Parađina.

On je istakao da je Rajko izdržao mnoge bitke, a poslije rata je nesretnim slučajem izgubio život.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/parastos-rajko-kusic-2013/] width=[54] height=[54] title=[Služen parastos za 12 poginulih pripadnika jedinice Rajko Kušić] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / Foto Vasić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare