Slovačka ambasada poklonila odjeću i obuću

0

FOČA – Slovački ambasador u BiH Jan Pšenica uručio je danas u Foči humanitarnu pomoć u novoj odjeći, obući i sredstvima za ličnu higijenu organizacijama Crvenog krsta u Foči, Čajniču i Kalinoviku.

Pšenica rekao je da su pomoć obezbijedila ministarstva odbrane, unutrašnjih i spoljnih poslova Slovačke, na inicijativu slovačkog EUFOR-a stacioniranog u Foči.

„Slovačka je pomogla BiH tokom i prije poplava u maju, a nastaviće i dalje da pomaže“, rekao je Pšenica.

U Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta iz Foče kažu da je ovo iz Slovačke treći kontingent pomoći koju će po prioritetima raspodijeliti socijalno najugroženijem stanovništvu.

„Mi ćemo ovo dijeliti prema našim ciljnim grupama, odnosno prema uzrastu kome bude odgovaralo, pogotovo što sada ide Nova godina i baš nam je u pravom trenutku došlo“, rekla je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Foča Snežana Kovač, dodavši da će uskoro uslijediti i slovačka donacija za obnovu fasade na zgradi Crvenog krsta u Foči.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da sa slovačkim EUFOR-om lokalna uprava ima odličnu saradnju.

„Predstavnici EUFOR-a, koji ovde imaju svoju jedinicu, sarađuju sa svima nama u opštini i organizovali su već nekoliko akcija koje doprinose poboljšanju uslova života i standarda. I ova današnja pomoć Crvenom krstu je dobrodošla, a posebno nas raduje što da ovo nije posljednja pomoć, jer najavljuju da će je nastaviti“, rekao je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare