Slobodna još 23 mjesta u gimnaziji

0
SŠC Vasilije Ostroški
SŠC Vasilije Ostroški

SOKOLAC – U Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ na Sokocu u prvom upisnom roku upisana su 93 od planiranih 116 učenika i još su slobodna 23 mjesta za upis u gimnaziju, rekla je Srni pomoćnik direktora ove obrazovne ustanove Momirka Đurković.

Đurkovićeva je precizirala da je u gimnaziju opšteg smjera na Sokocu do sada upisano 35 od planiranih 48 učenika, a u gimnaziju u Područnom odjeljenju na Han Pijesku 10 od planiranih 20 učenika.

U ovom srednjoškolskom centru popunjena sva mjesta, upisom po 24 učenika, u odjeljenjima šumarskih tehničara i ekonomskih tehničara.

„Ove godine najviše interesovanja za upis bilo je za zanimanje ekonomski tehničar, za koje se prijavilo 36 učenika u centralnoj školi na Sokocu, ali im se nije moglo udovoljiti zbog ranije donesenog plana upisa u srednje škole Republike Srpske“, kaže Đurkovićeva.

Ona je podsjetila da je, prema ranije rađenoj anketi, donesen plan kojim je predviđen upis 116 učenika u Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“.

„Plan upisa smo predložili radeći anketu i imajući u vidu podatke da je u Osnovnoj školi `Sokolac` devete razrede završio 101 učenik, a u Osnovnoj školi `Milan Ilić Čiča Šumadijski` 23 učenika“, rekla je Đurkovićeva.

Prema njenim riječima, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske biće upućen zahtjev da im odobre rad odjeljenja sa smanjenim brojem učenika u gimnaziji u Područnom odjeljenju na Han Pijesku, koje djeluje u okviru Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ na Sokocu.

Đurkovićeva je navela da se u ovoj srednjoškolskoj ustanovi nadaju da će u narednom upisnom roku koji traje od ponedjeljka, 2.jula, do 13. jula biti prijavljeno više učenika za gimnaziju opšteg smjera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare