Slobode lišena tri vozača

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo su tokom četvorodnevne akcije lišena slobode tri vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola u količini većoj od 1,5 promila u krvi, a dva jer su odbila alkotestiranje.
U okviru republičke akcije „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanju nedozvoljene brzine kretanja vozila i kontroli prisustva alkohola u organizmu“, koja je na području Policijske uprave Istočno Sarajevo sprovedena od 6. do 9. aprila, izvršeno je 286 alkotestiranja učesnika u saobraćaju, od kojih je 48 sankcionisano zbog alkoholisanosti.

Kontrolisana su 733 učesnika u saobraćaju, a zbog prekoračenja dozvoljene brzine sankcionisano je 256 vozača od kojih je 11 upravljalo vozilom brzinom koja je za više od 30 kilometara na čas veća od dozvoljene, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Najveći broj vozača, njih 210, sankcionisan je zbog brzine koja je bila od 10 do 20 kilometara na čas veća od dozvoljene.

Policijska uprava Istočno Sarajevo nastaviće sa sprovođenjem pojačanih mjera kontrole učesnika u saobraćaju sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo, dodaje se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare