Slobodan Đorda – najbolji sportista

0

SOKOLAC – Za najboljeg sportistu opštine Sokolac za 2013. godinu proglašen je večeras član DŽudo kluba „Sokolac“ Slobodan Đorda, kome je uručen pehar, diploma i novčana nagrada.


Đorda je prvak Republike Srpske i BiH za juniore do 100 kilograma, a osvajao je prva mjesta za mlađe seniore, te zlatnu medalju na Prevenstvu Balkana za juniore.

Drugo mjesto pripalo je članici Atletskog kluba „Glasinac“ Gorani Cvijetić, koja je osvojila drugo mjesto u disciplini 100 metara sa preponama na Kupu Evrope, kao i četvrto mjesto na Prvenstvu Balkana.

Atletičarka Mladena Petrušić iz AK „Glasinac“ zauzela je treće mjesto. Ona je osvojila je četvrto mjesto na Kupu Evrope u skoku u vis.

Specijalno priznanje za rezultate u skijanju i ostvarenoj normi za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju dodijeljeno je Ivani Kovačević, članici Reprezentacije Srbije.

Posebno priznanje pripalo je sportisti veteranu Peru Mijatoviću koji se takmiči na dugim stazama u atletici. Za posebne rezultate u karateu dodijeljenio je priznanje Petku Bijeljaninu.

Za najuspješniji klub proglašen je Atletski klub „Glasinac“, dok je za najuspješnijeg trenera proglašen Goran Cvijetić iz ovoga kluba.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Snježana Božić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

U muzičkom dijelu programa učestvovale su članice sokolačkog Plesnog kluba „Nika“, KUD „Romanijska luča“.

Organizator manifestacije je opština Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare