Sljedeće sedmice Dan opštine

0

FOČA – Dan opštine Foča, 9. maj, biće obilježen polaganjem cvijeća na spomen-obilježja i svečanom sjednicom Skupštine opštine, na kojoj će biti uručena opštinska priznanja i nagrade.
U ponedjeljak, 9. maja, polaganje cvijeća planirano je za 9.00 časova, a svečana sjednica u Gradskom pozorištu zakazana je za 11.00 časova.

Povodom Dana opštine, sutra će u Gradskoj dvorani od 21.00 čas biti održan koncert „Divljih jagoda“, a u nedjelju, 8. maja, u Gradskom pozorištu od 19.00 časova koncert Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva.

Majske svečanosti nastaviće se na dan Svetog Vasilija Ostroškog u četvrtak, 12. maja, kada će Pravoslavni bogoslovski fakultet u Foči, koji nosi ime ovog svetitelja, obilježiti krsnu slavu, a ujedno će biti osveštana i svečano otvorena nova zgrada Fakulteta u centru Foče.

Slavski obred biće obavljen u Hramu Svetog Save, nakon jutrenja i liturgije, koji počinju u 8.00 časova, a osveštanje nove zgrade je u 10.30 časova.

U Gradskom pozorištu, od 11.00 časova, biće održana svečana akademija, na kojoj će biti dodijeljene diplome svršenim studentima, magistrima i masterima pravoslavne teologije.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare