Slavski kolač prelomili Vladika i načelnik

0

ZVORNIK – NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom i načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović prelomili su danas slavski kolač povodom krsne slave opštine Zvornik – Sveta Petka Trnova.

Vladika je čestitao slavu građanima i opštinskom rukovodstvu, te istakao da je krsna slava grada i opštine proširena porodična slava, jer je grad velika porodica ljudi koji žive i rade u njemu.

„Sreća i napredak svakoga grada i opštine zavisi od njegovog svakog stanovnika, od angažovanja svakoga u njegovom poslu i odgovornosti za grad. Najbitnija je ljubav prema svom gradu i zato ljubite svoj grad kao dio sebe“, poručio je vladika Hrizostom.

Načelnik Stevanović rekao je sugrađanima da opština Zvornik već četvrtu godinu svoju slavu obilježava litijom do centra grada i platoa „Kasina“, kako bi u proslavi učestvovao što veći broj građana.

„Neka nam ovaj dan posluži da sumiramo prethodnu godinu, da vidimo šta smo uradili, a gdje smo mogli više i istovremeno neka nam posluži da još više budemo braća i da pobijedimo sve razlike između nas“, rekao je Stevanović.

Lomljenju kolača prethodila je litija kroz grad i parastos kod centralnog spomenika za 1.080 poginulih srpskih boraca, koji je služio vladika Hrizostom, dok je načelnik Stevanović položio vijenac.

Jutros je u hramu Svete Petke Trnove na Đurđevgradu služena sveta liturgija. Nakon lomljenja kolača svečanu akademiju na platou „Kasina“ izveli su beogradski glumac Mihajlo Lađevac i etno-grupa „Čudesmo“.

Danas je i posljednji dan kulturne manifestacije „Zvorničko ljeto“, koje je počelo 2. avgusta koncertom grupe „Miligram“, a biće završeno večeras koncertom pjevačice narodne muzike Gordane Lazarević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare