Slavica Čobić pobjednik u konkurenciji učenika druge godine srednjih škola

0

BEOGRAD – Učenica Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ iz Bijeljine Slavica Čobić pobijedila na Beogradskom Festivalu harmonike u konkurenciji učenika druge godine srednjih muzičkih škola.

Osim Čobićeve, na festivalu su nastupili i učenici muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ iz Bijeljine Vasilije i Radiša Blagojević, te studenti Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Olivera Vujnović, Kristina Živanić, Azra Halitović, Muris Šerifović i Mihajlo Petrić.

NJihov nastup na Beogradskom festivalu harmonike, koji je održan u beogradskim muzičkim školama „Stanković“ i „Vatroslav Lisinski“, podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Republiku Srpsku na takmičenju predstavljao je i profesor na katedri za harmoniku Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu Danijela Gazdić, koja je u žiriju za dodjelu nagrada.

Beogradski fetival harmonike organizuje Udruženje ljubitelja harmonike „Akordeon“ iz Beograda sa idejom okupljanja učenika, studenata, nastavnika, koncertnih umjetnika i predavača iz Srbije, regiona i inostranstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare