Slalom dječaka i djevojčica na Ravnoj planini

0

U Ski-centru „Ravna planina“ na Palama danas je održana trka u slalomu za mlađe kategorije iz kalendara alpskog kupa BiH „Majneks kup 2018“, na kojem je učestvovalo 50 takmičara iz 12 klubova.

Predsjednik Smučarskog kluba „Pale“ Igor Šljuka rekao je novinarima da je današnja trka u slalomu organizovana za dječake i djevojčice od 12 do 16 godina.

„Od sutra nas očekuje takmičenje u veleslalomu, na čijem programu će nastupati oko 160 takmičara iz 20 klubova u BiH. Biće organizovana i kategorija za najmlađe u okviru `Majneks kupa 2018`“, naveo je Šljuka.

On je dodao da se Ski-centar „Ravna planina“ maksimalno potrudio i obezbijedio odlične uslove za održavanje takmičenja, tako da su svi takmičari postigli odlične rezultate.

Prema njegovim riječima, u planu je održivanje i prvenstva BiH za mlađe kategorije, ali će odluka o tome gdje će biti održano zavisiti od uslova.

Tehnički delegat Senahid Godinjak rekao je da je današnje takmičenje održano u okviru alpskog kupa BiH, te da su uslovi bili fantastični i svaki takmičar od prvog do posljednjeg startnog broja priredio je pravi festival skijanja jer su svi imali podjednake uslove.

„Sutra je diciplina u veleslalomu na kojoj se očekuje veći broj takmičara obzirom da imamo i one najmlađe kategorije od osam do 10 godina. Vjerujem da će uslovi i sutra biti odlični“, naveo je Godinjak.

Ski-centar „Ravna planina“ u saradnji sa Smučarski klubom „Pale“ i Skijaškim savezom BiH, organizuje trku i daje maksimalan doprinos promociji, kako zimskih sportova među mlađom populacijom, tako i sporta i zdravog načina života uopšte.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments