Sladoje održao pjesničko veče

0

Srpski pjesnik Đorđo Sladoje održao je večeras na Palama poetsko veče u okviru proslave Dana i krsne slave Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Sladoje je publici predstavio svoju knjigu „Doživljaji lirskog torbara“ i naglasio da se raduje svakom dolasku na Pale.

„To su zapisi iz književnog života i riječ je o prozi, čiji su junaci opet pjesnici. Ima 30 zapisa i pojavljuju se uglavnom likovi pod pravim imenima, osim nekih slučajeva gdje sam morao da kamufliram da u međuljudskim odnosima ne bi ko zamjerio“, pojasnio je Sladoje.

Prema njegovim riječima, taj književni život praktično ne postoji, jedino se intenzivno i uzbudljivo odvija na manifestacijama, festivalima, promocijama, pa zato treba neko da zapisuje, da ne bi došlo do zaborava.

Sladoje je objasnio da su situacija i događaji manje, više autentični, s tim što je tu radila imaginacija sjećanja.

Prodekan za nastavu na Filozofskom fakultetu na Palama Vladan Bartula rekao je da im je velika čast što su ugostili Sladoja, jednog od najvećih srpskih živih pjesnika i promovisali njegovu novu knjigu.

„Čitava ova književna manifestacija je u sklopu Dana ove visokoobrazovne ustanove i krsne slave Svetog Jovana Bogoslova, kojeg slavimo u subotu, 21. maja, i ona je tradicionalna“, rekao je Bartula.

On je dodao da je ovo večeras i prilika za studente da uživo vide, čuju i upoznaju se sa pjesnikom.

Obilježavanje Dana Filozofskog fakulteta nastaviće se sutra u 11.00 časova kada je planirana promocija diplomiranih studenata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare