Sladoje: Budućnost opštine u razvoju turističkog komplesa na Zelengori

0

KALINOVIK – Načelnik opštine Kalinovik Radomir Sladoje izjavio je da će razvoj ove lokalne zajednice u narednom periodu biti usmjeren na realizaciju projekta turističkog kompleksa na Zelengori, koji će zvanično biti predstavljen sutra na Dan opštine i krsnu slavu – Petrovdan.

Sladoje je Srni rekao da su on i njegov tim shvatili da je budućnost Kalinovika u razvoju turizma na Zelengori, za koju vlada ogromno interesovanje, ali na kojoj trenutno nema gotovo nikakve infrastrukture.

„Okrenuli smo se ideji turističkog kompleksa na Zelengori, za šta je već usvojen regulacioni plan. Nadamo se da će razvoj turizma zaustaviti odlazak mladih iz Kalinovika, a možda motivisati neke i da se vrate“, ukazao je Sladoje.

Prema njegovim riječima, razvojem turizma na Zelengori biće stvorena nova radna mjesta koja su atraktivna mladim naraštajima.

Sladoje je najavio da će već početkom avgusta početi licitacija za prodaju lokacija na Zelengori, za koje vlada veliko interesovanje investitora.

„Naš fokus će biti na turizmu i poljoprivredi, koja može dobiti novi impuls za dodati razvoj. Poljoprivreda nam je razvijena, ali turizam bi je mogao podići na jedan novi nivo“, naglasio je Sladoje.

Prema njegovim riječima, u Kalinoviku protekle godine zbog određenih administrativnih problema i izbora nisu realizovani planirani projekti postavljanja led rasvjete, izgradnje parkinga i parkića, kao i renoviranja fasada, za koje su bila obezbijeđena sredstva.

„Ove godine smo završili LED rasvjetu, a radimo parking, kao i fasade na zgradama, čime dodatno uljepšavamo naš grad“, rekao je Sladoje.

Kada je riječ o programu obilježavanja Dana opštine i krsne slave, Sladoje je naveo da je proteklih sedam dana organizovan bogat sportski program, a kao posebnu novinu istakao je posjetu bokserskog, karate i kik boks kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, čiji su članovi u ringu, postavljenom u centru, građanima predstavili svoje vještine.

Sutra na Petrovdan u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u 9.00 biće služena sveta liturgija.

Ispred Hrama u 10.30 časova bi trebala da krene litija prema zgradi opštine gdje će biti prelomljen slavski kolač, nakon čega će biti upriličen i slavski ručak.

U 18.00 časova slijede ulične trke, a u 20.00 časova finale turnira u fudbalu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare