Skupština opštine danas o RAOP-u

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Istočno Novo Sarajevo na današnjoj sjednici razmatraće i Informaciju o stanju u “Rasklopnoj opremi“ /RAOP/, koja djeluje u okviru “Energoinvesta“ iz Istočnog Sarajeva. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajeva Gojko Drašković rekao je juče Srni da će na sjednici biti riječi o situaciji u RAOP-u, jer je najveći broj radnika ovog preduzeća upravo sa područja ove opštine. “Odobravanje kredita Investiciono – razvojne banke Republike Srpske od 11,7 miliona KM ovom preduzeću omogućilo bi nastavak rada“, rekao je Drašković.

Predsjednik Sindikata RAOP-a Siniša Milošević potvrdio je Srni da su na današnju sjednicu Skupštine opštine pozvani i predstavnici sindikata. “Na današnjoj sjednici upoznaćemo odbornike sa stanjem u kome se nalazilo preduzeće u decembru prošle godine i u kome se nalazi sada. Preduzeću ne prijeti stečaj i borimo se da opstanemo“, rekao je Milošević.

On je naveo da je trenutna situacija u RAOP-u znatno bolja, struja je priključena, a i voda bi trebalo da dođe u narednim danima.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova u sali Kulturnog centra Istočna Novo Sarajevo.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić je na sastanku sa menadžmentom i sindikalnim predstavnicima preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“, 16. februara, prihvatio prijedlog za odobravanje kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske ovom preduzeću u vrijednosti od 11,7 miliona KM.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments