Skupština grada o bolnici Kasindo i studentskim domovima u Palama

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Komisije za praćenje realizacije zaključaka u vezi izgradnje Bolnice Kasindo Skupštine grada Istočno Sarajevo Dragiša Delić upoznao je danas odbornike da se krenulo sa mrtve tačke i da je predsjednik RS Milorad Dodik naredio da se pokrene ovo pitanje.

Delić je na današnjoj Skupštini grada informisao odbornike da je direktor Bolnice Kasindo Siniša Zubić razgovarao sa Dodikom i ministrom zdravlja i da je dogovoreno da se uradi elaborat opravdanosti i idejno rješenje Bolnice u Bijeljini prilagodi za izgradnju Bolnice Kasindo.

On je naglasio da će za dvije do tri sedmice Bolnicu Kasindo posjetiti Odbor Narodne skupštine RS za zdravstvo i vidjeti šta se treba i može uraditi.

Delić je istakao da su investitori iz Kine i Italije iskazali spremnost da se uključe u izgradnju i opremanje Bolnice.

Prema njegovim riječima, Komisija je predložila da se vidi mogućnost da se sa novog puta Lukavica-Tvrdimići-Pale, pronađe mogućnost da se iz Tvrdimića izgradi put za Bolnicu Kasindo.

Odbornik PDP-a Milan Pejić istakao je da bi želio da Bolnica Kasindo konačno bude izgrađena, ali se naslušao od 1996. godine raznoraznih informacija i inicijativa, a ništa nije realizovano.

„Ovo mi liči na ono kada želiš da razvodniš stvar onda formiraj komisiju“, rekao je Pejić i dodao da ne može da vjeruje da neko ko radi u Ministarstvu zdravlja nakon pet- šest godina ne zna stanje u Kasindolu, kao i da ne zna šta je sa paviljonom Srbija i kreditom Grčke.

„Volio bih dok radim u Bolnici da doživim da bolnica bude izgrađena i da jednom radimo u normalnim uslovima“, naglasio je Pejić.

Odbornici su danas razmatrali i informaciju o studentskom smještaju uz konstataciju da treba poboljšati studentski standard i smještaj studenata.

Na pitanje odbornika zašto u „Panorami“ nema studenata, direktor Studentskog centra Pale Drago Ivanović je rekao da ne može odgovoriti, jer aktivnosti oko rekonstrukcije Hotela „Panorama“ za studentski smještaj vodi Rektorat Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ivanović je istakao da su prije tri godine podnijeli zahtjev opštini Pale za dodjelu zemljišta za izgradnju doma za studente, ali do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Skupština grada je uputila zahtjev Vladi RS da se riješe imovinsko-pravni odnosi studentskih domava u Palama.

Skupština grada je na današnjoj sjednici razmatrala i informacija o stanju u oblasti zapošljavanja na području grada i realizaciji programa zapošljavanja sa osvrtom na boračke kategorije u periodu 2010/2011. godine.

U informaciji se navodi da je na područjugrada zaključno sa 31. julom bilo 8 530 nezaposlenih, što je povećanje za 252 lica ili 3,04 odsto.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare