Skromno obilježen Dan Republike

0

ISTOČNA ILIDŽA – Boračka organizacija “Ilidžanski borac” iz Istočne Ilidže danas je na skroman, ali dostojanstven način, paljenjem svijeća poginulim borcima sa ovog područja na spomeniku u Kasindolu, obilježila 9. januar – Dan Republike Srpske.
Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Goran Šehovac rekao je Srni da je Istočna Ilidža u proteklom ratu izgubila 1.064 borca – pripadnika Sarajevske i Ilidžanske brigade, Kasindolskog bataljona, te pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Šehovac je potvrdio da su sve ranije planirane aktivnosti vezane za proslavu ovog značajnog datuma za Republiku Srpsku otkazane zbog nedavnog ubistva mladića Miloša Ostojića iz Istočnog Sarajeva.

“Povodom Dana Republike planirali smo veliku proslavu u našoj lokalnoj zajednici. Međutim, sve smo odgodili zbog Miloševog ubistva, čiji otac je naš saborac. Na spomeniku u Kasindolu prislužili smo svijeće našim poginulim borcima, a jednu veliku svijeću posvetili smo nastradalom Milošu”, rekao je Šehovac.

Zbog ubistva Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu otkazan je i koncert Ane Bekute, koji je bio planiran povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments