Skraćena nastava u školama u Čelopeku i Karakaju

0

ZVORNIK – U tri škole u zvorničkoj opštini koje pohađa 1.500 učenika nastava je skraćena na 30 minuta, jer u njima nema grijanja.

Bez grijanja su Tehnički školski centar u Karakaju koji pohađa 780 učenika, matična Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čelopeku sa 470 učenika i njena područna škola u Karakaju sa 250 osnovaca.

Škole su ostale bez gasa nakon što je „BH gas“ obustavio isporuku zvorničkoj Fabrici glinice „Birač“.

„Da nam se ovakva situacija ne bi ponovila i da bi ovo pitanje bilo riješeno dugoročno, u toku godine pokušaćemo da obezbijedimo snabdijevanje škola na takav način da bude razdvojeno od ostalih korisnika gasa u industrijskoj zoni“, rekao je danas vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović.

Direktori škola „Desanka Maksimović“ Sanja Tanasković i Tehničkog školskog centra LJubomir Đurđić potvrdili su da su časovi u školama skraćeni od 14. marta, te da će u skladu sa vremenskim prilikama i situacijom u učionicama procijeniti da li će nastava biti prekinuta u potpunosti.

Đurđić je ocijenio da im vremenske prilike za sada idu na ruku, jer je spoljašnja temperatura porasla, ali će, ukoliko bude hladnije, nastava biti prekinuta.

Fabrika glinice „Birač“ ostala je bez gasa nakon što je 13. marta „BH gas“ prekinuo njeno snabdijevanje zbog duga od 22.000.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare