Školska godina može početi bez problema

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na osnovu svih preduzetih mjera u oblasti bezbjednosti saobraćaja, školska godina na području grada Istočno Sarajevo može početi bez problema, izjavio je danas načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove u gradu Istočno Sarajevu Nebojša DŽebo.
Nakon sastanka, na kojem su direktori osnovnih i srednjih škola i predstavnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo sa čelnicima Grada pred početak nove školske godine razgovarali o bezbjednosti učenika u saobraćaju, on je rekao da nisu uočeni značajni problemi.

DŽebo je rekao novinarima da je i prije dobijenih zvaničnih dopisa Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, u kojim se sugeriše preduzimanje preventivno-edukativnih aktivnosti pod nazivom „Pažljivo na putu do škole“, Grad pokrenuo aktivnosti da se taj nivo poveća i da učešće svih elemenata za nadzor bezbjednosti saobraćaja bude izraženije i aktivnije.

„U tom smislu, Grad je vidno označio sve škole, prije roka završio vertikalnu i horizontalnu signalizaciju u svim školskim zonama, instalisao određen broj prepreka za obaranje brzine saobraćaja, te instalisao vibracione trake u zonama škola i obdaništa“, izjavio je DŽebo.

On je potvrdio da su svi prilazni putevi školama prohodni, te da su uputili dopise školama da povećaju nivo osvjetljenosti školskih objekata kako bi ukupan efekat video nadzora bio vidan i kontrolisan.

„Grad Istočno Sarajevo ima 270.000 KM koje su planirane za saobraćaj i subvencije u saobraćaju u ruralnim dijelovima grada. Naše aktivnosti smo proširili i prema školama na tim područjima, a biće obezbijeđen i prevoz učenika“, naveo je DŽebo.

Direktor Srednjoškolskog centra sa Pala Nedeljko Gazivoda očekuje da će današnji sastanak doprinijeti podizanju svijesti u preventivnom djelovanju kako bi se izbjegle tragične posljedice.

„Nama je bezbjednost učenika na prvom mjestu, a imamo i moralnu obavezu prema roditeljima i svima koji vode računa o djeci. Pošto je naša škola udaljena iz naselja, a prilazi omogućavaju bržu vožnju, predložio sam postavljanje ležećeg policajca“, rekao je Gazivoda.

Navodeći kako su prošle godine u saobraćajnim nesrećama tragično stradala njihova dva učenika, Gazivoda je izrazio nadu da će današnji sastanak doprinijeti da bezbjednost učenika bude podignuta na najviši nivo, kako bi roditelji, a i nastavno osoblje, što manje brinuli.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare