Škola dobila računare vrijedne 10.000 KM

0

ZVORNIK – Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ iz Zvornika dobio je danas 10 računara vrijednih više od 10.000 KM koji su donacija Japanske agencije za međunarodnu saradnju, u okviru projekta „Modernizacija nastavnih planova i programa informatike u BiH“.

Direktor škole Biljana Pisić rekla je novinarima da će oprema biti postavljena u jednom od dva informatička kabineta za učenike gimnazije.

„Ovo je za nas izuzetna donacija jer kompjuterima možemo opremiti jednu kompletnu učionicu, s obzirom na to da se nastava informatike obavlja u grupama. Osim računara dobili smo i ostalu računarsku opremu tako da će odmah biti instalisana u učionicama. Donaciju ćemo iskoristiti za modernizaciju sadržaja iz drugih predmeta kako bi i ostali profesori dobili mogućnost rada na novim računarima“, istakla je Pisićeva.

Prema njenim riječima, nastava informatike u zvorničkoj srednjoj školi izvodi se po japanskim planovima i programima, za koje su dobijeni besplatni udžbenici, a koje je prihvatilo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

„Škola će sada imati dva informatička kabineta za učenike gimnazije, a druga dva sa računarima se koriste za praktičnu nastavu za učenike ekonomskog smjera. Ovo je druga faza projekta u okviru kojeg je, donacijama Japanske agencije za međunarodnu saradnju, zvornička škola dobila informatičku opremu u ukupnoj vrijednosti većoj od 20.000 KM“, napomenula je Pisićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare