Škola dobila na poklon knjige od Ruske Ambasade

0

ZVORNIK – Gimnazija i srednja stručna škola „Petar Kočić“ iz Zvornika dobila je na poklon od Ambasade Rusije knjige ruskih klasika, vodiče za učenje jezika, istorijske i knjige iz oblasti kulture I gramatike, od kojih je većina urađena i u elektronskoj formi, kao i filmove.

Direktor škole Biljana Pisić istakla je da je poklon u knjigama nastavak obećane saradnje koja je uspostavljena tokom posjete predstavnika zvorničke škole Ambasadi u maju.

„Zaista smo zahvalni na ovim poklonima koji su potvrda želje za saradnjom. Kada smo bili u posjeti, ambasador nam je obećao pokloniti knjige o Rusiji što je sada i realizovano. U našoj školi, kao drugi strani jezik, uči se ruski jezik i mi smo jedna od rijetkih škola koja ja sačuvala ovaj predmet u nastavi i pored kadrovskih problema“, rekla je Pisićeva.

On je dodala da će dobijeni materijal puno značiti za izvođenje nastave iz ovog predmeta, pogotovu filmovi i drugi sadržaji na diskovima, jer će učenici moći slušati živu riječ i samim tim bolje i kvalitetnije izvoditi nastavu.

Pisićeva je posjetila da su predstavnici zvorničke Gimnazije i srednje stručne škole prilikom majske posjete Ambasadi Rusije, u razgovoru sa amasadorom Aleksandarom Bocan-Harčenkom, izrazili želju da uspostave saradnju sa nekom ruskom srednjom školom radi zajedničkih projekata i razmjene učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare