Skijaški savez BiH ostavio Žanu Novaković bez stipendije!

0

Najbolja skijašica BiH, Žana Novaković, koja je na Olimpijadi u Sočiju nosila BH. zastavu na svečanom otvaranju i sa 26. mjestom u slalomu, ostvarila najbolji rezultat u istoriji skijaškog sporta u BiH, kraj godine ne dočekuje u nimalo svečanom raspoloženju.

Razlog je ukinuta stipendija od Međunardnog olimpijskog komiteta, koja joj na osnovu rezultata pripada, a krivca vidi isključivo u Skijaškom savezu BiH.

„Postoji veliki problem sa skijaškim savezom Bosne i Hercegovine gdje ne mogu da dođem do svojih osnovnih prava kao najbolja takmičarka ove države. Ukinuto mi je pravo na stipendiju i svaki drugi vid pokrivanja troškova“, izjavila je Novakovićeva.

U skijaškom savezu BiH kažu da Žana Novaković nije predložena Olimpijskom komitetu zbog njenih godina. Nisu se vodili rezultatima takmičarke već pretpostavkom da će za sljedeću Olimpijadu biti prestara.

„Jedini razlog je njena starosna dob. Žana je 85. godište i za sljedeću olimpijadu će imati 32 – 33 godine. Upravni odbor je bio stava da se ide sa mlađim takmičarima koji isto tako imaju dobre rezultate“, izjavio je Mario Laikert iz Ski saveza BiH.

Žana Novaković koja je unazad deset godina perjanica skijaškog sporta u Bosni i Hercegovini ogorčena je na ponašanje Saveza i smatra da takav tretman nije zaslužila. Njen nastup na Svjetskom prvenstvu u februaru ove godine je upitan.

(www.palelive.com / ATV)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare