Sjećanje na saborce Igmanske brigade

0

ISTOČNO SARAJEVO – Služenjem liturgije i parastosa u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnom Sarajevu, danas je obilježeno 20 godina od formiranja Interventnog voda Četvrtog bataljona Igmanske brigade Vojske Republike Srpske.

U hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, služeni su Sveta liturgija i i parastos za trojicu poginulih pripadnika ove jedinice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– Borci ove jedinice dali su snažan doprinos herojskoj borbi srpskog naroda na ovim prostorima, bez obzira da li se radilo o borbenim akcijama, izviđanju, miniranju ili deminiranju terena – rekao je zamjenik komandira Interventnog voda Dragan Savić.

Prema njegovim riječima, čak šestorica boraca ove jedinice stekla su oficirske činove u Vojsci RS. Pripadnici Interventnog voda i članovi porodica njihovih saboraca upriličili su skromno druženje u parohijskom domu na kojem su se prisjetili ratnog puta ove jedinice u odbrani ilidžanskih srpskih naselja i na ostalim područjima sarajevsko-romanijskog ratišta.

(www.palelive.com / rtvis.tv)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare