Sjećanje na jedinicu Rajka Kušića

0

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama danas će biti služen parastos poginulim pripadnicima ratne jedinice Specijalne brigade policije Sarajevsko-romanijskog odreda, kojom je komandovao Rajko Kušić.


Poslije parastosa, bivši pripadnici Jedinice posjetiće Kušićev grob na groblju Jahorinski potok, nakon čega je predviđeno okupljanje u restoranu „Kinez“ na Palama.

Podsjećajući na ratni put jedinice Rajka Kušića, njen bivši pripadnik Veljko Golijanin rekao je Srni da je jedinica u početku imala desetak pripadnika i da se zvala „Kušićevi lavovi“, da bi kasnije prerasla u Sarajevsko-romanijski odred, nakon čega je nastala Specijalna brigada policije Republike Srpske.

On je istakao da je ova jedinica branila svoja ognjišta, da se i danas ponose svojim komandatom Kušićem i da se ne smije dozvoliti da se njegovo ime zaboravi.

„Do kraja rata, jedinica je imala više od 200 ljudi, specijalno obučenih za antiteroristička dejstva“, rekao je Golijanin.

Golijanin je naveo da je 12 pripadnika ove jedinice svoj život dalo u ratu, dok je njihov komandant život izgubio u miru, u saobraćajnoj nesreći.

Parastos poginulim pripadnicima ratne jedinice Specijalne brigade policije Sarajevsko-romanijskog odreda počeće u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama u 10.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare