Sjećanje na heroje i žrtve Prvog svjetskog rata

0

Projekcijom filma „Admiral“ večeras je na Palama obilježeno 103 godine od početka agresije NJemačke na Rusiju.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je na određen način potrebno promovisati veze ruskog i srpskog naroda.

Jugović je pohvalio mlade scijaldemokrate koji ovu akciju održavaju širom Republike Srpske.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šuluć naveo je da su sa Mladom Gardom Jedinstvene Rusije i Unijom mladih Srpske Napredne Stranke Srbije ove godine odlučili da na dan agresije NJemačke na Rusiju obilježe sjećanje na žrtve Prvog svjetskog rata.

„Iza nas su obilježavanja tekovina Drugog svjetskog rata, ali smatramo da su naš narod i južnoslovenski narod dali veliki doprinos u oslobađanju ovih prostora i u Prvom svjetskom ratu“, istakao je Šulić.

On kaže da su ove godine organizovali i polaganje vijenaca, projekcije filmova, istorijske časove i donirali istorijske knjige narodnim bibliotekama.

„Imali smo aktivnosti u 15 gradova i opština Republike Srpske. Želimo da na ovaj način postaknemo sve ljude iz Srpske da njeguju tradiciju svojih predaka i oslobodilačkih ratova koje su oni vodili“, rekao je Šulić.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Pale Teodor Savić izjavio je da večerašnje okupljanje način da se spriječi „iskrivljavanje“ istorijskih činjenica i falsifikovanje istorije.

„Mi, mladi socijaldemokrati, želimo tome da stanemo u kraj. Zato smo na simboličan način organizovali projekciju ruskog filma `Admiral`, gdje hoćemo da prikažemo stanje unutar ruske imperije tokom Prvog svjetskog rata“, naveo je Savić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare