Situacija se normalizuje

0
MILIĆI – Situacija u opštini Milići, nakon jučerašnjih poplava uzrokovanih rastom nivoa vodotokova,danas je stabilnija i postepeno se normalizuje, izjavio je Srni šef Civilne zaštite u Milićima Branislav Novaković.

On je dodao da nivo Zelenog i Studenog Jadra, kao i lokalnih pritoka, stagnira i da trenutno nema direktnih prijetnji od poplava.

„Nemamo nekih izrazitih problema. Nekoliko porodica, koje su evekuisane, vraćaju se kućama i trenutno čiste objekte. Najveći problem nam je prekid nekoliko lokalnih saobraćajnica zbog rušenja mostova i time ćemo se morati pozabaviti u najskorije vrijeme“, rekao je Novaković.

On je dodao da su materijalna dobra na poplavljenim područjima sačuvana u zadovoljavajućoj mjeri.Šteta na infrastrukturi se evidentira i nakon završetka tog posla biće obavljena i njena procjena.

„Istaknuta je potreba stalne budnosti i spremnosti na reagovanje u ovakvim situacijama. S obzirom na to da se najavljuju nove padavine biće preduzete odgovarajuće preventivne mjere da bi se umanjile eventualne štete i posljedice koje bi nove padavine mogle da izazovu“, kaže Novaković.

Poplave su najviše štete na stambenim objektima i infrastrukturi pričinile u naseljima Rajići, Cerska, Mišići, Vukšić Polje, Nova Kasaba, Raševo, Podgora i u još nekoliko milićkih naselja u priobalnoj zoni Zelenog i Studenog Jadra.

Zbog rušenja mostova na lokalnim putevima, nekoliko sela u mjesnim zajednicama Rajići i Cerska odsječeno je od drugih dijelova opštine.

I dalje je na snazi upozorenje milićkog Komunalnog preduzeća da se voda iz gradskog i lokalnih vodovoda, zbog zamućenja, ne koristi za piće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare