Sistem vještačkog osnježavanja spasio ski-sezonu

0

Olimpijski centar /OC/ „Jahorina“ pokazao je da je, uprkos toploj zimi, sistem za vještačko osnježavanje spasio ovogodišnju ski-sezonu, kao i 2.000 radnih mjesta na planini, rekao je danas Srni direktor ovog centra Dejan LJevnaić.

„To je najvažnija poruka. Staze su funkciji, dobro su pripremljene, svi hotelsko-ugostiteljski kapaciteti si popunjeni, i to pokazuje da su investicije na Jahorini bile sasvim opravdane“, rekao je LJevnaić.

On je istakao da se u mjeri u kojoj se realizuju zadaci iz ove zimske sezone, planiraju i buduće ljetnje aktivnosti i projekti na Jahorini.

„U junu nam stižu dve nove adrenalinske atrakcije za decu i starije, prve u regionu, biće instalirane na Poljicama i biće, uz najduži alpin-koster u ovom delu Evrope, veoma ozbiljan i atraktivann zabavno-rekreativni paket na Jahorini“, rekao je LJevnaić.

On je dodao da je u planu i asfaltiranje puta do vrha Jahorine i velikog vještačkog jezera, što će omogućiti ugodnu šetnju ljubitelja Jahorine u dužini do šest kilometara.

Prema njegovim riječima, taj put biće osvijetljen, tako da će šetnja biti moguća i noću, što uključuje i nezaboravan boravak u Olimpijskom baru.

LJevnaić i dalje tvrdi da je Jahorina ljepša ljeti nego zimi.

Kada je riječ o zimskim projektima, LJevnaić je najavio izgradnju gondole iz „vikend naselja“, kao i nove instalacije u Rajskoj dolini i osnježavanje i izgradnju novih ski-staza.

„Uskoro ćemo prezentovati i novi moderni ratrak, koji nam je neophodan zbog proširenja površine naših ski-staza, i to je veoma skup, ali opravdan projekat“, kaže LJevnaić.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare