Sinoć u Palama završeni Šesti dani Duška Trifunovića

0

Sinoć su u Palama završeni Šesti po redu dani Duška Trifunovića. U sali kulturnog centra Pale je održano veče poezije „bukvalno tako“ na kome su učestvovali Slobodan Rakitić, Ranko Jovović, Uroš Petrović, Miloje Dončić, Slobodan Stanišić, Željko Pržulj, Dejan Aleksić, Milenko Jevđević, Milica Bakrač, Milad Obrenović, Milenko Borovčanin, Tode Nikoletić, Aleksandra Lukić, Dušan Pop Đurđev, Milan Stanković.

Nagradu Duško Trifunović za afirmaciju srpske književnosti ove godine je dobio književnik Ranko Jovović iz Crne Gore.

Priznanja za najbolji literarni rad po motivima poezije Duška Trifunovića u konkurenciji velikog broja pristiglih radova je dobilo deset učenika. Pet učenika u užem izboru je dobilo nagrade, a pet je pohvaljeno. Mihajlu Saviću iz Beograda pripala je specijalna nagrada, prvu nagradu je dobio Đorđe Mihajlović iz Vlasenice, druga nagrada je pripala Tamari Janjić iz Zvornika, a dvije treće nagrade su pripale Mariji Vuković iz Zvornika i Maši Radovanović iz Kotora.

Posebno je pohvaljeno sedam pedagoga, za doprinos pedagoškom radu sa djecom.

U okviru manifestacije „Dani Duška Trifunovića“ pjesnici su se juče družili sa učenicima osnovnih škola na području Istočnog Sarajeva. U školama je priređen „Pjesnički čas“, kao i u Udruzenju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“.


„Pripreme za organizaciju Dana Duška Trifunovića u Palama traju godinu dana. Pripremamo konkurs za učenike osnovnih škola, koji se objavljuje početkom aprila u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Tema je jedan od naslova Duškove poezije, a svake godine nam stiže sve više i više radova. Ove godine su učestvovala velika imena srpske književnosti što je dalo još veći značaj ovoj manifestaciji“, izjavila je Gordana Samardžija direktor Kulturno sportskog centra Pale.

„Po pjesničkim imenima koja se okupljaju u čast Duška Trifunovića u Palama ova manifestacija je jedna od najznačajnijih“, izjavio je Tode Nikoletić dječji književnik iz Crvenke.


Manifestaciju Dani Duška Trifunovića je podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Pale
.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dani-duska-trifunovica-pale-2012/] width=[88] height=[88] title=[Šesti dani Duška Trifunovića] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb88_] thumb_cache_dir=[thumbs88] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Vezano:

Počeli Šesti dani Duška Trifunovića u Palama

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare