Sindikat pomaže porodicama nekadašnjih radnika

0

ZVORNIK – Predstavnici Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva kompanije “Alumina“ uručili su danas, povodom božićnih praznika, novčanu pomoć za četiri porodice nekadašnjih radnika koje žive u teškim uslovima u fabričkim barakama u Karakaju, kod Zvornika.

Pomoć su uručili predsjednik ove sindikalne organizacije Radenko Smiljanić i član Sindikalnog odbora Živka Pavlović.

Smiljanić je rekao novinarima da je nekadašnjim radnicima ove fabrike i njihovim porodicama uručeno po 100 KM.

“Odlučili smo da pred predstojeće božićne praznike skromnim novčanim darom pomognemo porodicama koje skoro dvije decenije žive u veoma teškim uslovima, bezmalo bez ikakvih primanja, ophrvani mnogim problemima i teškim zdravstvenim stanjem pojedinih svojih članova”, dodao je Smiljanić.

Pavlovićeva je istakla da su životi ovih porodica umnogome bili vezani za fabriku, ali da su oni, spletom različitih okolnosti, ostali bez sigurne egzistencije i krova nad glavom. “Naša je obaveza da ne zaboravimo nekadašnje radnike i njihove porodice koji zaista žive u teškim uslovima”, istakla je ona.

Porodica preminulog Drage Vidakovića, koji je radio u ovoj fabrici 18 godina, skoro 15 godina je nastanjena u ovim barakama. Supruga Dragica živi sa ćerkom i sinom i kaže da svaka pomoć njihovoj porodici mnogo znači.

Nedeljko Bijelić je teško obolio i, kako kaže, više nije u mogućnosti da bilo šta radi. On živi u baraci sa suprugom, nezaposlenom kćerkom i 77-godišnjom majkom.

Milutin Perić je prije pet godina postao tehnološki višak u fabrici glinice “Birač“. Živi sa majkom i kaže da opstaje isključivo od socijalne pomoći i rijetkih novčanih priloga, uglavnom fabrike.

Pomoć je uručena i porodici Drage Ristića, nekadašnjeg radnika fabrike, koji je prije dvije godine iznenada preminuo u Rusiji.

Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva tokom 2013. godine dodijelila je više od 3.000 KM raznih vidova pomoći radnicima kompanije “Alumina“ i članovima njihovih porodica.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments