Sindikat novčano stimuliše stupanje u brak i rađanje djece

0

ZVORNIK – Sindikalna organizacija metalske industrije i rudarstva u kompaniji „Alumina“ odlučila je da novčano stimuliše članove ove organizacije koji stupaju u brak, kao i za svako novorođeno dijete, saopštila je danas Služba odnosa s javnošću ove kompanije.
Visina novčane pomoći za radnike koji zasnivaju bračnu zajednicu iznosi 300 KM, a za svako novorođeno dijete 500 KM. Ukoliko su oba supružnika radnici „Alumine“ i članovi Sindikata metalske industrije i rudarstva, dodjeljuje im se po 300 KM, odnosno po 500 KM.

Predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić rekao je da je krajnje vrijeme da se osmišljenom politikom i društvenom brigom preokrenu negativni demografski trendovi niskog nataliteta, starenja populacije i smanjivanja prosječne veličine porodice.

„Odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći radnicima ‘Alumine’ koji stupe u brak ili dobiju dijete trebali smo donijeti i ranije, ali smo bili preokupirani drugim aktivnostima, pa smo malo kasnili sa realizacijom ove ideje“, rekao je Smiljanić.

Smiljanić je istakao da su ove odluke donesene s namjerom da se i na ovaj način podrži porodica i populaciona politika.

„Novčana pomoć namijenjena mladim bračnim parovima ili njihovoj djeci svakako neće mnogo uticati na finansijsko stanje u tim porodicama, ali će im dobro doći“, rekao je on.

Smiljanić je dodao da je cilj Sindikata da ovim novčanim sredstvima direktno podrži mlade ljude koji se odluče na brak, jer su porodica i natalitet stub svakog društva i države i zato treba podsticati mlade da stupaju u bračnu vezu gdje god je to moguće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare