Sindikat: Nijedan radnik nije ostao bez posla

0

Sindikalna organizacija Olimpijskog centra “Jahorina” demantovala je “medijske navode o ukidanju 50 radnih mjesta u ovom centru, nakon što su bespravno izgrađeni objekti na Jahorini porušeni”.


“Nijedan radnik Olimpijskog centra ‘Jahorina’ nije ostao bez posla i niko već godinama ne radi u objektima koji su rješenjem inspekcijskih organa porušeni”, ističe se u saopštenju Sindikata, nakon što su, kako kažu, neki mediji prenijeli informaciju da je u Olimpijskom centru “Jahorina” ukinuto 50 radnih mjesta.

Iz ove organizacije su pojasnili da je riječ o objektima koji su montažnog karaktera, izgrađeni još za vrijeme Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, i koji su predstavljali veoma lošu sliku o Jahorini.

Isti je slučaj i sa još nekim objektima koje je neophodno što prije imovinski riješiti i urediti, kako ne bi odavali ružnu sliku planine, kao što je hotel “Jahorina”, dom “Mladost”, dom “Partizan”, hotel “Šator” i drugi, navodi se u saopštenju.

Sindikalna organizacija apelovala je da mediji ovu planinu i Olimpijski centar ne pominju u negativnom kontekstu.

“Olimpijski centar ‘Jahorina` zapošljava 150 radnika i veoma smo svjesni problema i na Jahorini i na turističkom tržištu i želimo da u narednu zimsku sezonu uđemo kao destinacija poželjna za turiste”, poručili su sindikalci.

Olimpijski centar “Jahorina” saopštio juče da će, na osnovu rješenja Odjeljenja za inspekcijske poslove Urbanističko-građevinske inspekcije, srušiti bespravno izgrađene poslovne objekte i njihove dijelove na Jahorini.

Iz ovog centra saopšteno je da dugi niz godina nijedan radnik Olimpijskog centra nije radio u ovim objektima, jer su ih zaposjeli privatnici koji su svojim kvalitetom usluga kvarili ukupnu jahorinsku ponudu /veoma loš izgled objekata, neregistrovane radnje i slično/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments