Simpozijum anesteziologa i reanimatologa

0

FOČA – U Foči je danas počeo redovni godišnji simpozijum anesteziologa i reanimatologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem, koji će trajati do 8. juna.

Na simpozijumu, koji se održava u Univerzitetskoj bolnici u Foči, učestvuje oko 60 ljekara iz Republike Srpske i oko 30 njihovih kolega iz Srbije i Federacije BiH.

Načelnik Odjeljenja za anesteziju i reanimaciju fočanske bolnice Milivoje Dostić rekao je da je glavna tema simpozijuma regionalna anestezija, njen značaj i primjena u medicini.

„U toku dvodnevne rasprave, razgovaraćemo o ovoj važnoj temi i donijećemo preporuke i zaključke, koje će koristiti svim našim kolegama u budućem radu“, rekao je Dostić.

Nakon uvodnog predavanja, planirano je da ljekari pređu u operacioni blok, gdje će prisustvovati demonstraciji regionalne anestezije.

„Na tri pacijenta biće rađeni hirurško-operativni zahvati u regionalnoj anesteziji. LJekari iz naše bolnice demonstriraće kako se bodu periferni blokovi, a kolege koje su došle posmatraće to na licu mjesta“, istakao je Dostić.

Za danas je planirana i godišnja skupština Udruženja anesteziologa i reanimatologa Srpske, a simpozijum će biti nastavljen sutra u amfiteatru Medicinskog fakulteta, gdje će anesteziolozi i reanimatolozi imati 11 tematskih izlaganja sa diskusijama.

Učesnici simpozijuma iskoristiće ovo okupljanje i za turističke posjete Andrićgradu, te rafting na rijeci Tari, kojim se u nedjelju, 8. juna, završava njihovo druženje u Foči.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments