Šestosjedi spremni za narednu sezonu

0

Radovi na novim šestosjedima koji će Olimpijsku ljepoticu svrtati među najmodernije ski centre u regionu, a i šire, polako se privode kraju. Jahorina Live tim obišio je gradilište i uvjerio se u odlučnost radnika Lajtnera i domaće firme Majnex da se radovi završe do početka naredne sezone. U razgovoru sa Lajtnerovim nadzornikom radova dobili smo podatak da će zvanično puštanje u rad šesterosjeda Ogorjelica biti oko 25.12.2009. godine, dok će se šesterosjed Poljice pustiti u funkciju nekih 10-ak dana kasnije, znači negdje oko 05.01.2010. godine. Stav OC Jahorine jeste taj da se u rad prvo pusti šesterosjed Ogorjelica jel je on svakako neophodniji za svakodnevno skijanje i nalazi se na mjestu demonitanog dvojseda Ogorjelica I.

Ono što je do ovoga momenta urađeno ide u prilog nevedenoj konstataciji. Naime na šesterosjedu Ogorjelica završena je montaža polazne i izlazne stanice, razvučena je sajla duž čitave trase i svi stubovi su prikopčani na sistem, dok ja danas zvanično počelo uplitanje (spajanje) sajle. Zanimljivo je da sajlu upliću radnici jedne Bugarske firme „Статош СА“ ЕТ koja ima ugovor sa Lajtnerom i kojoj je za uplitanje sajle na Ogorjelici potrebno dva do tri dana.

Takođe na šesterosjedu Ogorjelica postavljene su kontrolne kućice na polaznoj i na izlaznoj stanici, završena je montaža i priključena je na mrežu trafo stanica koja se nalazi na vrhu Jahorine i koja će napajati oba šesterosjeda dok su radovi na montaži ulazne rampe sa pokretnom trakom u toku.

Nakon završetka uplitanja sajle na šesterosjedu Ogorjelica ponovno će se ispitati sve instalacije te će se pristupiti finalnom završetku radova odnosno montiranju korpi i nakon toga slijedi probni rad šesterosjeda. Nažalost, ove godine korpe neće imati vizire (haube), jer zbog kašnjenja radova odlučeno je da priporitet za ovu sezonu bude rad šesterosjeda tako da će se garaže za korpe i viziri montirati tokom 2010. godine.

Na šesterosjedu Poljice takođe je u toku završna faza. Trasom Poljice izvršeno je prikopčavanje svih stubova u sistem i u toku je završna montaža polazne i izlazne stanice kao i pripreme za početak radova na razvlačenju sajle. Kontrolne kućice na polaznoj i izlaznoj stanici šesterosjeda Poljice su montirane dok se postavljanje pokretne trake za ovu sezonu neočekuje.

Nama iz „Jahorina Live“ ostaje samo da pružimo punu podršku, kao i dosada, radnicima koji neposredno izvode radove da istraju u završetku ovoga izuzetno napornog posla.

Možda ste se zapitali ko će upravljati novim šesterosjedima?

Šesterosjedima na Jahorinu upravljati će radnici OC Jahorina koji će se tokom probnog rada obučiti i koji će, prema još nepotvrđenim informacijama, tokom čitave naredne sezone imati na raspolaganju jednog radnika Lajtnera za pružanje stručne pomoći

Dozvole za puštanje u rad šestosjeda

Potrebno je napomenuti i činjenicu da je menadžment OC Jahorina na čelu sa direktorom gos. Koromanom uradio dobar posao privodeći kraju svu potrebnu dokumantaciju za dobijanje upotrebne dozvole koja će takođe biti spremna za zvanično puštanje u rad novih šesterosjeda.

(jahorinalive.net)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare