Šesti međunarodni festival gitare od 28. do 31. oktobra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Šesti međunarodni festival gitare „Gitar junajted“ biće održan od 28. do 31. oktobra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.
Prema programu festivala, predviđeno je održavanje četiri koncerta.

Program prve večeri u četvrtak, 28. oktobra, otvara Ištvan Remer, umjetnik iz Hrvatske i profesor Muzičke akademije u Zagrebu, doajen gitaristike i klasične gitare na prostoru bivše Jugoslavije.

Druge festivalske večeri u petak, 29. oktobra, umjesto ranije najavljenog koncerta flamenko gitariste Rafaela Anduhara nastupiće Dani Hernandez, a biće održana i grupna majstorska radionica.

U svom umjetničkom radu Dani Hernandez bavi se i fuzijom flamenka sa džezom, poljem na kome je uspostavio saradnju sa značajnim umjetnicima Rubenom Reboledaom i Pau Martinezom.

Treće festivalske večeri u subotu, 30. oktobra, nastupiće Tanos Mičalas, gitarista iz Grčke.

U okviru Šestog međunarodnog festivala gitare u nedjelju, 31. oktobra, predviđen je „Podijum za mlade“.

Festival „Gitar junajted“ nastao je radi promocije i unapređenja gitarističke i muzičke umjetnosti okupljanjem i interakcijom izvođača, predavača, đaka, studenata i publike.

Programska orijentacija festivala, sa klasičnom gitarom u centru pažnje, uključuje i najraznovrsnije muzičke žanrove, soliste i ansamble i sve što je u vezi sa gitarom kao instrumentom.

Prvi međunarodni festival gitare „Gitar Fest Sarajevo Ist“ održan 2016. godine postigao je izvanredan uspjeh i svrstao se u prvorazredne događaje kulture u Istočnom Sarajevu čiji je značaj prevazišao okvire grada, BiH, pa i regiona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare