Šest medalja za najmlađe atletičare

0
Šest medalja za najmlađe atletičare

SOKOLAC – Na završnom kolu „Dječije atletske kviki lige“ u Sarajevu djeca sa Sokoca osvojila su ukupno šest medalja u ovom jedinstvenom regionalnom sportskom projektu.

Atletičarka sokolačkog „Glasinca“ Gorana Cvijetić vodila je školu atletike za uzrast djece od šest do 12 godina, u okviru ovog projekta Atletskog kluba „Novi Grad Sarajevo“.

„Ana Ećimović i Andrea Popović su pobijedile u svojim kategorijama, a Kristina Renovica, Luka Kezunović i Đorđe Forcan su osvojili srebrne medalje, dok je Marko Memedović bio treći“, rekla je Cvijetićeva Srni.

Ona je naglasila da su svi najmlađi atletičari završili poligon, koji je i najzahtjevnija disciplina u ovom projektu i osvojili medalje za učešće, dok su pobjednici po kategorijama dobili pobjedničke madalje.

Cilj projekta je okupljanje djece da kroz prilagođene discipline otkriju svoje talente za sport, pruži im nove mogućnosti za koje do sada nisu imali priliku i provjere svoj pravilan razvoj u važnom periodu odrastanja.

Prema njenom mišljenju, još jedna pozitivna strana ovog projekta je ta što će djeca kroz protokol biti testirana, analizirani njihovi rezultati i utvrđen potencijal svakog od učesnika u projektu.

Cvijetićeva je izjavila da se kroz projekat, između ostalog, nudi mogućnost da se mjerenjima i testiranjem mogu otkriti eventualne antropološke, motoričke i funkcionalne anomalije, te da se blagovremeno može početi sa adekvatnim programima za njihovo otklanjanje ili ublažavanje.

Prema kalendaru „Dječije atletske kviki lige“, nakon šest kola, finalno takmičenje održano je juče u Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare