Šešlija: Uskoro početak radova na priključenju na gradski vodovod

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija rekao je danas u Istočnom Sarajevu da bi uskoro trebalo da počnu radovi na priključenju novog objekta ove bolnice na gradski vodovod.

“U toku su radovi na izradi projekta da bi vodovodna mreža bila uspostavljena od naselja Kasindo do objekta nove bolnice. U dogovorima sa preduzećem `Vodovod i kanalizacija` Istočno Sarajevo i sa načelnicima Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže mislim da će uskoro krenuti radovi na izgradnji mreže”, rekao je Šešlija novinarima.

On je naglasio da se Bolnica “Srbija” nesmetano snabdijeva vodom sa starog vodovoda, za koju, kako je precizirao, postoji potvrda o ispravnosti.

Šešlija je naveo da je upotrebna dozvola, od opštine Istočna Ilidža i grada Istočno Sarajevo, Bolnici “Srbija” izdata na postojeći vodovodni priključak, ističući da će bolnica biti preseljena prije priključivanja na gradski vodovod.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da su prilikom podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu, upozorili investitora da će imati problem kada je u pitanju gradski vodovod, s obzirom da je stara zgrada bolnice koristila postojeći bolnički vodovod, odnosno bolničko vrelo.

“Oni su insistirali na tome da i budući objekat bolnice bude takođe priključen na ovaj vodovod, odnosno, nisu zbog povećanih troškova, čisto iz ekonomskog interesa, htjeli da se priključe na gradski vodovod. Mi smo tada napravili projekat, koji u jednoj varijanti koštao 60.000 KM”, rekao je Božović.

On je istakao da je prije nekoliko dana na sastanku sa predstavnicima Bolnice “Srbija”, preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo LJubišom Ćosićem pronađeno tehničko rješenje koje će uskoro omogućiti rješavanje ovog problema.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments