Šešlija: U kovid odjeljenju 70 pacijenta, devet na respiratorima

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu na kovid odjeljenju je 70 pacijenta oboljelih od virusa korona, od kojih je devet priključeno na respiratore, dok je oko 30 medicinskih radnika odsutno s posla – što zbog pozitivnog nalaza, što zbog kontakta sa zaraženom osobom, rekao je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je rekao da svakodnevno u Bolnicu „Srbija“ bude hospitalizovano između pet i 10 pacijenata kojima je potrebnao bolničko liječenje.

„Morali smo raditi na dodatnom proširenju kapaciteta kako bi bili hospitalzovani svi pacijenti kojima je neophodno bolničko liječenje. Sada imamo devet pacijenata na respiratoru, a ima ih još za koje je izvijesno da će biti priključeni“, rekao je Šešlija.

On je rekao da je situacija izuzetno komplikovana budući da veliki broj pacijenata u ovu zdravstvenu ustanovu dolazi na preglede i rentgensko snimanje pluća, jer ne mogu doći na red u domovima zdravlja u svojim lokalnim zajednicama.

„To nam stvara dodatni problem, ali svi koji su došli zatražiti ljekarsku pomoć u našoj ustanovi su zbrinuti i pružena im je medicinska usluga“, naglasio je Šešlija.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog obima posla, kaže Šešlija, u narednih deset dana biće rađeni samo hitni operativni zahvati, a biće i smanjen broj ambulantnih pregleda.

On je zamolio građane za strpljenje i izrazio uvjerenje da će se epidemiološka situacija za desetak dana stabiliozovati.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare