Sertifikati za eko lidere

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas 29 mladih Zvorničana, koji su bili uključeni u projekat „Mladi eko lideri“, dobilo sertfikate za uspješno završenu obuku iz oblasti zaštite životne sredine.

U ovaj projekat bili su uključeni i članovi Zvorničkog urbanog udruženja mladih (ZUUM), koji su izrazili zadovoljstvo što im se pružila prilika da se edukuju u ovoj oblasti i da stečeno znanje primjene timskim radom na terenu.

Oni su, u okviru ovog projekta, koji finansira američka organizacija USAID, na košarkaškom terenu nedaleko od Osnovne škole „Sveti Sava“ postavili ivičnjake i kontejnere za otpad, koji se može reciklirati.

Članovi ZUUM-a su zvorničkoj porodici Žarka Miloševića, koja je slabog materijalnog stanja, izvršili utopljavanje kuće, dok su izradili solarne lampe koje će biti uručene pojedinim seoskim domaćinstvima, koja nemaju stabilnu isporuku električne energije.

Podjeli sertifikata prisustvovala je i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Savić, ističući da će opština Zvornik podržavati ove i slične akcije mladih koje se odnose na zaštitu životne sredine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare