Šeranić: Nezamjenjiva organizacija za Srpsku i njene građane

0

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je večeras na Palama da je Crveni krst Srpske nezamjenjiva organizacija koja je dugi niz godina uvijek tu za sve građane Republike Srpske.

„Mnogo toga je Crveni krst Republike Srpske prošao – od ratnih stradanja, izbjeglištva, požara, poplava, mećava, pa i pandemije u protekle dvije godine“, rekao je Šeranić novinarima.

Prema njegovim riječima, Crveni krst bio je nezamjenjivi dio u saradnji sa svim vladinim institucijama kada god je to trebalo, bilo da se radi o dostavi lijekova, distribuciji hrane, njegovanju starih.

„Ne treba zaboraviti da Crveni krst ima veliku ulogu u zdravstvenom sistemu, a tu su prevencija bolesti i promocija zdravlja i dobrovoljnog davalaštva krvi“, poručio je ministar zdravlja Srpske.

Šeranić je Crvenom krstu Republike Srpske čestitao 30 godina postojanja i poželio da u svim narednim godinama budu aktivni kao i do sada, obećavši podršku i pomoć kada god to bude potrebno.

Predsjednik Crvenog krsta Republike Srpske Brano Dursun podsjetio je da je na današnji dan 1992. godine na Palama osnovan Crveni krst Srpske kao odgovor na izrazito tešku situaciju sa velikim brojem izbjeglica i osiromašenih ljudi.

Izrazivši zadovoljstvo zbog velikog jubileja, Dursun je rekao da je čast da obilježavanju 30 godina postojanja Crvenog krsta prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, te ministar zdravlja Alen Šeranić, ministar trgovine i turizma u Vladi Srpske Suzana Gašić.

On im je poželio dobrodošlicu i zahvalnost što su svojim prisustvom uveličali ovaj jubilej.

Uz Cvijanovićevu, Šeranića i Gašićevu, svečanoj akademiji prisustvuju i izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, predstavnici Crvenog krsta Srbije, dugogodišnji predsjednik Crvenog krsta Srpske LJiljana Zelen-Karadžić, te brojni aktivisti i predstavnici društvenog života.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare