Šeranić: Neće izostati podrška Zavodu za forenzičku psihijatriju

0

SOKOLAC – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srspke Alen Šeranić izjavio danas da je zadovoljan što je u Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu osposobljena biohemijska i hematološka laboratorija, te nekoliko specijalističkih kabineta za potrebe korisnika ove ustanove.

Šeranić je, nakon posjete ovom zavodu i razgovora sa direktorom Bojanom Koprivicom, izrazio zadovoljstvo što je vidio da je realizovano sve što je dogovarano kako bi se obezbijedili što bolji uslovi za boravak 109 pacijenata.

„Razgovarali smo o načinu i mogućnosti da sprovedemo u djelo otvaranje jedne stomatološke ambulante koja bi bila od zanačaja jer bi smanjila mogućnost kretanja pacijenata, što je vrlo važno pogotovo u vrijeme pandemije“, naveo je Šeranić.

On je naglasio da je danas razgovarano i o protokolima koji se odnose na načine postupanja u slučaju da neko od pacijenata bude zaražen virusom korona, te naglasio da bi u ovoj ustanovi u narednom periodu trebalo još pokrenuti aktivnosti brzog skrining testa i na taj način zaštiti korisnike.

Šeranić je podsjetio da je Zavod za forenzičku psihijatriju ustanova koja pozitivno posluje, redovno izmiruje svoje obaveze i kojoj neće izostati podrška resornog ministarstva u daljoj realizaciji programa.

Direktor Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu Bojan Koprivica rekao je novinarima da ova ustanova spada u najuspješnije zdravstvene ustanove u Srpskoj.

On je rekao da su danas ministru Šeraniću prezentovali šta su sve uradili u proteklom periodu, da su obišli specijalističke kabinete i laboratoriju, te da očekuju podršku resornog ministarstva kako bi opremili i stomatološku ordinacuju.

Prema njegovim riječima, time bi pacijenti imali sve na jednom mjestu i bili bi smanjeni troškovi prema drugim ustanovama.

Koprivica je naveo da su za funkcionisanje više kabineta u Zavodu angažovali doktore specijaliste iz Bolnice „Srbija“, koji dolaze po potrebi i vrše preglede pacijenta.

On je rekao da je trenutno u Zavodu za forenzičku psihijatriju jedan pacijent pozitivan na virus korona i da se nalazi u izolaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments