Seoski turizam na lokalitetu Rajski Do – Turovi

0

TRNOVO – Prijedlog projekta uspostavljanja seoskog turizma na lokalitetu Rajski Do – Turovi, u opštini Trnovo, uskoro bi trebalo da sačine eksperti Projekta podrške EU izgradnji institucionalnih kapaciteta za regionalni i lokalni ekonomski razvoj i razvoj malih i srednjih preduzeća /Eurelsmed/, rekao je Srni načelnik opštine Trnovo Goran Vujičić.


On je istakao da je ovaj prijedlog među 100 projekata iz cijele BiH ušao u najuži izbor Eurelsmed-a koji finansira projekte na području BiH pojedinačne vrijednosti od 300.000 do 500.000 evra.

Vujičić je razgovarao danas u Trnovu sa predstavnicima Eurelsmed-a Dejvidom Milerom i Anom Gruber o izradi ovog prijedloga projekta u tehničkom smislu.

“Predstavnici Eurelsmed-a treba da odobre koji će eksperti, zajedno sa projektnim timom opštine Trnovo, sačiniti prijedlog projekta u tehničkom smislu da bi on bio predstavljen na šestom pozivu Evropske komisije sredinom godine“, precizirao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, Evropska komisija će tada odlučiti koji će od projekata biti finansiran i realizovan.

Eurelsmed je trogodišnji projekat koji finansira EU sa 2,4 miliona evra, a započet je u septembru 2009. godine.

Projekat nudi širok spektar podrške, savjetovanja i obuke za regionalne i lokalne razvojne agencije širom BiH.

Eurelsmed projekat nastoji da pruži pomoć lokalnim i regionalnim razvojnim agencijama u BiH u razvoju i upravljanju infrastrukturom za poslovnu podršku, razvoju konzistentnih i koherentnih usluga za mala i srednja preduzeća i povećanju kapaciteta opština da provode razvojne projekte.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments