Seminar za srednjoškolce

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan seminar za 20 srednjoškolaca u okviru projekta „Interetnička integracija lokalnih institucija opštine i škole Jajce, Zvornik, Bratunac i Srebrenica“.


Seminar je održan u okviru saradnje nevladine organizacije „Nansen dijalog centar“ iz Sarajeva i zvorničke Gimnazije i srednje stručne škole „Petar Kočić“.

Projektni koordinator Genc Goranci rekao je da je u okviru projekta napravljena selekcija od 20 učenika prvih i drugih razreda multietničkog sastava u skladu sa demografskom strukturom.

„Želja nam je da ovi učenici oforme neformalnu grupu `Nansen forum mladih mirovnjaka` koji će zajedno kreirati vannastavne aktivnosti i biće nosioci tih aktivnosti“, pojasnio je Goranci.

Osim sa zvorničkim srednjoškolcima, Goranci kaže da u okviru ovog projekta rade sa srednjoškolskim centrima iz Srebrenice i Bratunca, Srednjom strukovnom školom Jajce i Gimnazijom i srednjom stručnom školom „Petar Kočić“.

On je najavio da će ova grupa učenika u Zvorniku uspostaviti „Nansen novinarsku sekciju“ koja će raditi u „Nansen učionici“ čije je otvaranje planirano u toku ovog mjeseca.

„Nansen dijalog centar“, ističe Goranci, učionicu će opremiti laptopom, foto aparatom, video kamerom i diktafonom.

Projekat „Nansen dijalog centar“ finansijski podržava norveško Ministarsto inostranih poslova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare