Шекара: Нерадом се не могу назвати бројни пројекти Владе

0

СНСД је велика и организована политичка партија која чини окосницу Владе Републике Српске и њени органи су укључени у дефинисање и праћење реализације развојних политика које су, хтјели то неки признати или не, донијеле видљиве резултате и позитивне помаке у бројним сегментима, што је егзактним показатељима и подацима јавно предочио и премијер Радован Вишковић, рекао је члан Главног одбора ове странке Срђан Шекара.

„Као експонент тих политика и први човјек извршне власти која их спроводи, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и његов рад су, сасвим природно, подложни критици јавности и ни он, ни министри, ни СНСД никада нису имали проблем да чују, саслушају и анализирају све оно што је предмет интересовања и захтјева разних циљних групација.

Али, дегутантно је када се потпуно неутемељено појаве тврдње да ‘Влада није урадила ништа’, а онда се то не поткријепи аргументима, те често сведе на паушалне коментаре по друштвеним мрежама које јесу простор који допушта да свако коментарише све и свашта, па и из неких својих разлога дијели лекције институцијама и људима који их предводе, не бјежећи ни од увредљивих и ружних квалификација личне природе“, навео је Шекара.

Он сматра да то није ни пут ни начин на који се разговара о озбиљним темама са било ким и о било чему, а камо ли са представницима институција.

Шекара је рекао да се нерадом не могу назвати бројни реализовани пројекти, као и они чија је реализација у току на Палама и у Источном Сарајеву.

„Влада Републике Српске у мандатима премијера Вишковића инвестирала је десетине милиона марака у пројекте који су унаприједили квалитет живота овдашњих грађана и само онај ко жели да буде циничан по сваку цијену омаловажиће подршку развоју Јахорине, Универзитета у Источном Сарајеву, улагања у путну инфраструктуру, школе, установе и бројне друге објекте од општег значаја“, додао је он.

Према његовим ријечима, у том погледу најмјеродавнији показатељ је и више него значајна подршка грађана Влади Републике Српске, па и самом премијеру, што се лако може провјерити и увидом у званичне податке са протеклих општих избора и број гласова који су у Сарајевско-романијској регији добили и СНСД и Радован Вишковић као кандидат на једној од парламентарних листа.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare