Šehovac: Uprava obavila prodaju pokretne imovine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pomoćnik direktora za područni centar Poreske uprave u Istočnom Sarajevu Spomenka Šehovac izjavila je Srni da je prodaju nepokretne imovine „Energoinvestove Rasklopne opreme“ /RAOP/ obavio Okružni sud u Istočnom Sarajevu, a prodaju pokretne imovine Poreska uprava.

Šehovac je bivšim radnicima „RAOP-a“, koji su jutros posjetili Poresku upravu tražeći odgovore na nekoliko pitanja, rekla da je nadležnost Poreske uprave naplata poreza i doprinosa, a ne isplata njihovih potraživanja.

Ona je potvrdila da je jedno od pitanja na koje radnici traže odgovor bilo i da li je Ministarstvo finansija Republike Srpske poništilo rješenje o procjeni nepokretne imovine.

„Da bi Poreska uprava provela postupak prodaje pokretne imovine angažovan je ovlašteni procjenitelj koji je izvršio procjenu pokretne imovine RAOP, a na takvu procjenu žalila se Rasklopna oprema“, objasnila je Šehovac.

Žalbu je, kaže Šehovac, rješavalo Ministarstvo finansija Republike Srpske, nakon čega ju je odbacilo, čime je ova procjena postala konačna i izvršna u upravnom postupku.

Prema njenim riječima, protiv drugostepenog rješenja Ministarstva finansija RAOP je pokrenuo upravni spor kod Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

„Okružni sud je donio presudu gdje nalaže ponovni postupak, jer smatra da drugostepeni organ nije dovoljno obrazložio razloge zbog kojih je odbio izvršenu procjenu vrijednosti pokretne imovine“, podsjetila je Šehovac.

Bivšim radnicima RAOP-a ona je sugerisala da se za ostala pitanja obrate pisanim putem, uz obećanje da će u najkraćem mogućem roku dobiti odgovor.

Grupa bivših radnika preduzeća „Energoinvest – RAOP“ jutros je u filijali Poreske uprave u Istočnom Sarajevu zatražila odgovore na pitanja ko je prodao RAOP, kao i da li je tačna informacija da je Ministarstvo finansija Republike Srpske poništilo procjenu o pokretnoj imovini RAOP-a i da je vratilo na ponovnu procjenu.

Oko 30 bivših radnika RAOP-a traže da im budu isplaćena dugovanja po osnovu presuda koje je donio Okružni sud, te da im se uplati i poveže radni staž.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare